Pages

torstai 22. marraskuuta 2012

The Pirate Bay:n eston kierto

Luin tänään uutisen jossa kerrottiin isästä joka vääntää kohta oikeudessa tekijänoikeusjärjestön kanssa 9-vuotiaan tyttärensä laittomasta lataamisesta. Ottamatta sen enempää kantaa asia järkevyyteen tai PR tappioon jonka TO-järjestö väistämättä ottaa, niin halusin käydä katsomassa mitä tuon kyseisen Chisun levyn torrentin kommentissa näinä aikoina lukee.

Suuntasin siis osoitteeseen thepiratebay.se. Sivu ei latautunut. Samassa hetkessä muistin että TPB on estetty, ainakin suurimpien suomalaisten operaattoreiden taholta. Esto kiertäminen ulkomaisen välityspalvelimen avulla on hyvin triviaali toimenpide, mutta ajattelin ratkaista ongelman hieman lopullisemmin. Nopean googletuksen jälkeen löysin kaksi IP osoitetta jotka TPB oli julkaissut palvelulleen suomeen tulleen eston jälkeen. 194.71.107.81 ja  194.71.107.82 ko. IP osoitteilla siis edelleen pääsee piraattipoukamaan. Mutta mitäpä jos en halua muistaa outoja numerosarjoja ja mitäpä jos edelleen haluaisin käyttää osoitteita thepiratebay.se ja thepiratebay.org?

Se onnistuu helposti muokkaamalla hieman hosts tiedostoa. Hosts tiedosto löytyy niin Windows, MacOs kuin Linux käyttöjärjestelmistä. En aio nyt sen tarkemmin käydä läpi tiedoston tarkoitusta tai sitä mihin kaikkeen sitä voi käyttää. Lisätietoa voi hakea vaikka Wikipediasta.

Windowsissa hosts tiedosto löytyy hakemistosta C:\Windows\System32\drivers\etc
Windowsin Vista/7 versioilla hosts tiedoston muokkaaminen vaatii järjestelmänvalvojan oikeudet. Joten avaa muistio/notepad klikkaamalla sitä hiiren oikealla napilla ja valitsemalla suorita järjestelmänvalvojana. Mene yllämainittuun kansioon ja avaa hosts tiedosto.Windows Vistan ja seiskan tiedosto näyttää tältä, XP:ssä se on hieman erinäköinen mutta periaate on täsin sama.Lisää tiedostoon seuraavat rivit (kuten kuvassa alla)

194.71.107.81 thepiratebay.se
194.71.107.81 www.thepiratebay.se
194.71.107.82 thepiratebay.org
194.71.107.82 www.thepiratebay.org

Tallenna tiedosto. On tärkeää huomata että hosts tiedostolla ei ole mitään tiedostopäätettä eikä se toimi jos sille sellaisen antaa. Tarkista siis ettet tallenna tiedostoa txt päätteellä.
Jos teit kaiken oikein niin thepiratebay.org, www.thepiratebay.org, thepiratebay.se ja www.thepiratebay.se osoitteet toimivat taas.
Alhaalla vielä linkki tuohon 600 euron arvoiseen Chisun levyyn. Ja niin, oli siellä muutama aiheeseen liittyvä kommenttikin.http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012112116356490_uu.shtml
http://en.wikipedia.org/wiki/Hosts_(file)
http://thepiratebay.org/torrent/6741228/Chisu-Kun_Valaistun-FI-2011-KALEVALA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti