Pages

torstai 21. maaliskuuta 2013

Musiikin lataaminen Spotifysta ja Groovesharkista

Spotify ja Grooveshark ovat mielestäni internetin parhaat suoratoistopalvelut, mutta mitäpä jos haluaa musiikkia kuunneltavaksi myös offlinetilaan? Ja vieläpä ilmaiseksi? Tässä ohje kuinka ladata musiikkia ko. palveluista helposti ja laillisesti*.

Lataamiseen tarvitaan Tubemaster++ ohjelma, Java ja WinPcap ajurit. Kaikki edellämainitut tulevat saman asennuspaketin mukana. Lisäksi Spotifystä tallennus vaatii pääsyn Spotify Web Playeriin.

Lataa ja asenna ohjelma. Saatat joutua käynnistämään koneesi uudestaan asennuksen jälkeen.

Käynnistä Tubemaster.Valitse Options ja valitse mihin kansioon haluat musiikin tallentuvan (Default media output folder). Paina Close poistuaksesi asetuksista.Avaa selain ja mene osoitteeseen play.spotify.com tai grooveshark.com. Laita haluamasi kappale soimaan.Kappaleen lataamiseen menee muutamasta sekunnista muutamaan kymmeneen sekuntiin, riippuen yhteytesi nopeudesta ja servereiden kuormituksesta.


Spotifyn kappaleista puuttuu nimitiedot (ID3 tagit). Voit lisätä ne painamalla MP3 Tags.Groovesharkissa (suurin) osa kappaleista sisältävät jo valmiiksi nimitiedot.
Kun olet ladannut haluamasi kappaleet ja korjannut/lisännyt nimitiedot, raksi kappaleiden vieressä olevat ruudut ja klikkaa Save Selected Files.Kappaleet löytyvät nyt kansiosta jonka määrittelit ohjelman asetuksissa.* Joku ihmettelee että miten tämä voi muka olla laillista. Suomessa maksetaan hyvitysmaksua mm. MP3 soittimista, cd/dvd levyistä. Hyvitysmaksu mahdollistaa sen että, suomessa jokaisella on oikeus yksityisesti kopioida julkaistuja teoksia mm. musiikkia, elokuvia, tv-ohjelmia yksityiseen käyttöön. Yksityinen kopioiminen on laillista niin pitkään kun se tapahtuu laillisesta lähteestä ja kopiointia suorittaessa ei kierretä kopiosuojauksiaTietoa hyvitysmaksusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti