Pages

perjantai 26. elokuuta 2011

Tekstitysraidan lisääminen Xvid/Divx tiedostoon

Tässä oppaassa käsitellään tekstitysraidan (subtitle stream) lisäämistä Divx tai Xvid tiedostoihin käyttäen AviaddXsubs ohjelmaa.

Miksi?
Koska monet DVD soittimet osaavat soittaa divx/xvid tiedostoja, mutta eivät osaa näyttää ns.irtotekstejä. Jos sinulla on Divx sertifikoitu soitin ja haluat katsoa videoita tekstityksillä on AviaddXsubs sinun ohjelma. AviaddXsubs EI lisää tekstejä kiinteiksi videoon vaan se lisää tiedostoon tekstitysraidan jonka kaikki Divx sertifikoidut soittimet osaavat toistaa. Tekstitysraidan lisäämiseen menee muutama minuutti ja se EI vaikuta videon laatuun, toisin kuin kiinteän tekstin lisääminen videoon tekee.


AviaddXsubs ohjelman löydät http://www.download.fi/ tai ohjelman virallisilta sivuilta osoitteesta http://www.calcitapp.com/AVIAddXSubs.php.

HUOM:
Tämä opas keskittyy vain ohjelman perusominaisuuksiin. Lue ohjelman mukana tullut Readme.txt ja tutustu ohjelman kotisivuihin jos haluat oppia ohjelmasta lisää.

AVIAddXSubs ohjelma tukee vain Subrip (.srt) muotoa, joten joudut muuntamaan .sub tiedostot ensin esim. Subtitle Workshop ohjelmalla.

Tekstitys tiedoston ja videon pitää olla samannimisiä.

Suositut mediasoittimet kuten VLC, Media Player Classic, BSplayer ja Microsoft MediaPlayer eivät osaa toistaa näitä tekstityksiä. Ohjeen mukaista tekstitysraitaa toistavat vain 'rautasoittimet' ja virallinen Divx soitin (joka löytyy osoitteesta http//www.divx.com). Älä siis huolestu jos mediasoittimesi ei näytä tekstejä ne toimivat silti DVD/Divx soittimessasi.

Tekstitykset toimivat kuten DVD levyjen tekstitykset, saatat siis joutua laittamaan tekstityksen päälle kaukosäätimesi subtitle/tekstitys napista.1. Lataa ja asenna ohjelma

2. Käynnistä ohjelma

3. (1.) Valitset video tai tekstitys tiedosto (voit valita useita tiedostoja kerrallaan) (2.) Valitse tallennuskansio.
4. Mene Configuration 1 välilehdelle. Tärkeintä on että XSUB kohdassa on raksi, Character Set on DEFAULT, Language Code on Finnish (fi) ja Subtitle Position Center At (cp) on 355 (tekstitys on keskellä ruutua).
Fontti, fontin koko ja Vertical Position (tekstin sijainti korkeus suunnassa) ovat enemmänkin makuasioita.
Kuvassa näkyvät asetukset toimivat melko hyvin esimerkiksi Amerikan serkun TV sarjojen kanssa, tosin tekstin koko saatta olla jonkun mielestä liian pieni.
5. Sirry Configuration 2 välilehdelle. Laita samat asetukset kuin kuvassa.
6. Siirry takaisin esimmäiseen välilehteen (Create XSUB or Idx/Sub) ja paina (1) Create
7. Odota. Minuutin, parin päästä sinulla .divx tiedosto joka sisältää tekstityksen.

Nämä asetukset on testattu viidellä eri DVD/DIVX soittimella ja ne toimivat kaikilla. On kuitenkin mahdollista että juuri nämä asetukset eivät toimi sinun soittimellasi.
Jos tekstitykset eivät näy kokeile muuttaa Vertical Position (VP) 400 tai 500, saattaa olla että ohjeessa kerrottu arvo (450) jättää tekstityksen kuvan ulkopuolelle, jolloin se ei luonnollisesti näy ruudussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti