Pages

torstai 24. lokakuuta 2013

Ruutu.fi ohjelmien tallennus käyttäen FFmpeg ohjelmaa

Päivitys 31.10.2013. Osa ruudun videoista on DRM suojattuja (tai ainakin Criminal Minds -sarja). Näiden videoiden lataaminen ei ole mahdollista.

Ruutu on alkanut tarjoamaan ohjelmiaan myös mobiililaitteille. Niiden lataaminen onnistuu melko samalla tavalla kuin rtmp/flash videoiden lataaminen. Lataamiseen käytetään FFmpeg ohjelmaa ja videoiden toistoon suosittelen VLC Media Playeriä.

FFmpeg löytyy tämä linkin takaa ja VLC täältä.

Esimerkki latauksena toimii Arvostele mun illallinen ohjelman jakso. Mene osoitteeseen http://www.ruutu.fi/ohjelmat/arvostele-mun-illallinen-suomessa/kausi-2-jakso-40-kariAvaa sivun lähdekoodi. Onnistuu Chromella ja kaiketi kaikilla selaimilla klikkaamalla hiiren oikeaa nappia ja valitsemalla näytä sivun lähdekoodi.
Etsi lähdekoodista sanaa 'gatling'. Haku onnistuu useimmissa selaimissa painamalla F3:a. Haun ensimmäinen osuma pitäisi olla alla olevan osoitteen näköinen.Avaa osoite ja etsi osoite joka päättyy .m3u8Avaa komentorivi ja mene kansioon johon tallensit FFmpeg.exe:n. Kirjoita seuraava komento:
ffmpeg.exe -i "http://stream.nelonen.fi/video/mp4:carbon_530025_catchup_360p_none.mp4/playlist.m3u8" -c copy "videon.tallennus.nimi.ts"

Lataus alkakoon.


Ladattu tiedosto löytyy samasta kansiosta FFmpegin kanssa ja soi oikein mainiosti VLC:llä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti