Pages

keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Ylen suorien lähetysten katsominen ulkomailla käyttäen VLC media playeriä

Ulkosuomalaisten ja matkailijoiden harmiksi suorat lähetykset ja suurin osa Areenan muusta sisällöstä on geoblokattu, eli maarajoitettu, vain suomeen. Maarajoitusten kiertäminen on pääsääntöisesti helppoa, näin myös Ylen tapauksessa. Ohjeessa  kierrämme suorien lähetysten maarajoituksen "huijaamalla" Ylen servereitä luulemaan että liikenteen lähde tulee suomesta.
Lähetysten katsominen selaimella Areenan kautta ei onnistu, mutta niitä voi katsoa VLC media playerillä.

VLC lataa tästä.
Privoxy lataa tästä. (jos käytät jotain muuta versioa privoxystä niin lataa kuitenkin tämä paketti ja ota /data/proxy/ kansiosta default.action -tiedosto käyttöösi)
Lataa Ylen kanavien soittolista tästä

Pura privoxy haluamaasi kansioon. Käynnistä privoxy. Sinun pitäisi nähdä kutakuinkin tälläinen ikkuna. -->Privoxylle ei tarvitse tehdä mitään asetusmuutoksia. Voit siis pienentää sen tehtäväpalkkiin.

Käynnistä VLC ja mene Tools -> AsetuksetKlikkaa vasemmasta reunasta Lähteet ja koodekit. Kirjoita kohtaan HTTP-välityspalvelimen osoite 127.0.0.1:8118. Tallenna muutokset klikkaamalla Tallenna.Avaa soittolista (yle suorat.m3u) VLC:llä ja nauti Ylen laatuviihteestä, olitpa sitten missä päin maailmaa tahansa.7 kommenttia:

 1. Hello! Mites kaivoit nuo kanavien urlit kun ei itellä onnistunu=?

  VastaaPoista
 2. tervehdys sain purettua jutut mutta mitä tarkoitat ota /data/proxy/ kansiosta default.action -tiedosto käyttöösi) Eli mitä pitää tehdä laittaa tämä file johonkin kansioon ?

  VastaaPoista
 3. Mac-käyttäjä tarvitsisi ohjetta kipeästi niinku nyt... :)

  VastaaPoista
 4. Hei,

  Itse sain näillä ohjeille vain "Yle Fem" -kanavat toimimaan. Ovatkohan kanavien linkit vanhentuneet?

  VastaaPoista
 5. Hei,

  Itselläni on sama ongelma, kuin Paavo Nikkolalla, eli vain YLE Fem näkyy. Onko tähän ongelmaan löytynyt ratkaisua?

  Kiitos

  VastaaPoista
 6. Onnistuisikohan soittolistan saaminen uusilla osoitteilla? Koitin itse noita kaivaa, mutta ei riitä taidot... Yle Fem toimii täälläkin.

  VastaaPoista